clarke esser

Kralenspel: voor trage vragen en verdiepende antwoorden


Wanneer je individueel een vraag, dilemma of probleem hebt die onderzoek nodig heeft, begeleiden wij  je d.m.v. het kralenspel in het onderzoeken waar het werkelijk omgaat. Een vraag in een kralenspel kan gaan over bijvoorbeeld een terugkerend patroon of een pas op de plaats of zich middenin een transitie bevinden. Hoofd, hart en lichaam helpen je op weg en leveren je een inzicht of een visie op wat werkelijk belangrijk voor je is.

 

In een compact traject van 3 x 2 uur gaan we langs de 10 onderzoeksposten van het kralenspel. Het kralenspel is niet echt een spel maar een variant op de socratische gespreksmethode. Je reist naar een inzicht over een vraagstuk of een thema, en begint al door je los te maken van je vertrouwde wereld en vrije ruimte te scheppen. Je verruilt de ’snelle vragen’ voor ’trage vragen’. Tegelijkertijd zijn er spelregels en een methodiek die je uitnodigen om stil te staan en zelfonderzoek te doen. Je zoekt niet langer naar concrete oplossingen voor concrete problemen, maar doet onderzoek naar onderliggende visies.
In een kort tijdsbestek kom je tot je eigen inzicht, een denkrichting over je vraagstuk die echt van jou is, die passend is en waar je in gelooft.

Ben je benieuwd en/of  heb je vragen?       
Bel 06-53402818 of mail Evelien Esser