clarke esser

Visieontwikkeling

Waar wil je naar toe, en waarom is dat belangrijk?
Het ontwikkelen van visie of een richting als leidraad voor het dagelijkse werk is ons in ziens een voorwaarde voor elke afdeling en organisatie.
Dat is wat anders dan het benoemen van een resultaat. Een resultaat formuleer je aan de hand van je visie. Het kost tijd en ruimte om gezamenlijk tot een visie te komen.
Het kralenspel kan daarbij een gestructureerde en inspirerende handreiking zijn.
In een compact traject van 2 losse dagdelen ga je met je team op een gestructureerde wijze de dialoog aan en komt tot essentiële antwoorden op een vraag.     

"In tien stappen naar de essentie"
De naam ‘het kralenspel’ is afkomstig uit een roman van Herman Hesse die hij na de oorlog schreef. Daarin buigen allerlei wetenschappers vanuit o.a. de filosofie, wiskunde en muziek zich over een vraag om tot de essentie te komen.  Gebaseerd op het socratische gesprek heeft Filosoof Jos Kessels deze methode ontwikkeld waar je op een interactieve manier onderzoek doet naar de essentie van een vraag die je hebt.
Deze nieuwe en inspirerende aanpak helpt richting te geven aan je handelen in de toekomst.
 
Wat biedt het kralenspel je? Wat levert het op?
Het kralenspel levert in korte tijd ruimte op in je denken over een probleem, idee of visie.
Je krijgt geen klipklare oplossing voor de korte termijn maar dieperliggende inzichten die voor jou en je werk van belang zijn. Aan de hand van dit inzicht bepaal je zelf de oplossing voor het concrete probleem.
Het inzicht dat je krijgt over de essentie van je vraag, geldt niet alleen voor deze kwestie maar is houdbaar voor langere termijn en andere problemen.
Dialoog met anderen verbindt. Hoe kijken anderen naar een kwestie en wat vinden zij van belang? Je scherpt je aan elkaar en komt tot de ontdekking van je eigen waarden.

Hoe werkt het?
We gaan aan de slag met één vraag/één kwestie die voor de deelnemers de moeite waard is om te onderzoeken. Het is een ontdekkingsreis langs 10 'kralen', deze staan symbool voor 10 vragen. Hierdoor word je langs verschillende lagen geleid naar kraal 10, het inzicht, de visie. Met elkaar maak je ruimte voor onderzoek en (even) niet voor oplossingen; je schort je oordeel op, je verkent, wisselt uit en beweegt. Je zet gedachten om in beelden en poëzie om er ‘vlak naast’ te kijken. Kortom we onderzoeken waar het in die kwestie nou werkelijk over gaat. Het uiteindelijke antwoord geeft een heel duidelijk inzicht. Dat inzicht geeft je een leidraad voor je concrete handelen.  

Voor wie?
Voor hen die vanuit visie en inzicht willen werken en leven.
Voor (management)teams of intervisiegroepen die de dialoog met elkaar willen aangaan en onderzoeken hoe zij nou eigenlijk denken over hun visie, een thema of een vraag.
Wil je hier meer over weten?  Bel 06-53402818 of mail Evelien Esser

Deze werkvorm van het kralenspel bied ik ook aan voor individuele vragen en kwesties.
Klik hier voor individuele begeleiding kralenspel
 

Reactie deelnemer team schuldhulpverlening:

Tot onze verrassing ging de vraag niet over het verminderen van werkdruk, wat we eerst dachten. Maar eigenlijk was de vraag er onder: ‘hoe kunnen we meer verbinding met elkaar krijgen?’ Daar hebben we nu ideeën voor en we zijn al volop aan de slag.


Teamleider schuld dienstverlening:
‘Ik was verrast over de opbrengst van deze training en de draai die de mensen in hun denken hebben gemaakt en ben benieuwd hoe ze hier verder vorm aan blijven geven’.